click nuffnang

BILIK SEWA SEREMBAN

kengkawan budiman aku:

About Me

My Photo
boleh panggil aku "ajak" ...jantina seorang lelaki ... dilahirkan pada tanggal 26 hb febuari 1974 ... status telah berkeluarga ... menetap di seremban ... bekerja di putrajaya sebagai seorang jurutera awam profesional (ir, p.eng dan miem)...boleh contact aku melalui emel: admin@abdulrazakbinkamarudin.com

PELABUR EMAS PERAK

25 May, 2012

air minum ...




photo air minum


assalammualaikum ...
apa khabar kenkawan semuerr ...
anak-anak aku apabila order air di kedai makan ...
akan pilih air yang berlainan warna ...
macam ginilah ...
dia orang suker minuman yang pelbagai warna ...
itulah gelagat anak anak aku ...
heheheeeee ...

sekian ...

orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku untuk update entry yang terkini ...




24 May, 2012

memori aku di venice italy ...




photo memori aku di venice italy


assalammualaikum ...
apa khabar kenkawan ...
ini lah memori aku pada tahun 2008 sewaktu di venice italy ...
kat sini banyak perahu gondola ...

sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku



23 May, 2012

asyik youtube jerrr ....




photo adam


assalammualaikum ...
anak bongsu aku nie asyik layan youtube jerr ...
kartun upin ipin menjadi pujaan anak aku nie ...
aduhaiiii ...
hebat penangan youtube nie ...


sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku

22 May, 2012

hujan ...




photo hujan


assalammualaikum ...
hujan lahhh ...
jika suasana sebegini ...
aku memang suker layan "tido" ...
perrrhhh syokkkk ....

sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku




21 May, 2012

hadiah untuk aiman ...





photo hadiah untuk aiman
assalammualaikum ...
apa khabar kenkawan ...
ini lah hadiah untuk aiman sempena besday dia tempohari ...
seronok bukan main dia apabila dapat hadiah nie ...

sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku



20 May, 2012

memori di london ...




photo sewaktu aku di london


assalammualaikum ...
apa khabar kenkawan ...
ini lah memori aku pada tahun 2009 di kota london ...
di arah kan untuk bertugas di sana ...

sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku




18 May, 2012

aiman besday ..



photo aiman

assalammualaikum ...
apa khabar ...
ini lah gambar anak sulung aku aiman di samping kek besday ...
wife aku yang buat kek coklat turrr atas permintaan besday boy ...

sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku

17 May, 2012

kuching sarawak ..



photo tiket


assalammualaikum ...
apa khabar kenkawan semuerr ...
pada hari isnin yang lepas sehingga semalam ...
aku berada di kuching sarawak untuk "out station" ...
agak memenatkan coz perlu pergi ke satu kawasan pendalaman yang diberi nama "sebuyau" ... adus perlu naik pajero dari kuching ... naik feri dan terpaksa menaiki bot serta berjalan kaki ... terasa penat skett laa ... demi tugas untuk mencari rezki ...

sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku

16 May, 2012

happy birthday muhammad aiman ke 10 tahun ...




photo dari google


assalammualaikum ...
happy birthday muhammad aiman ...
yang ke 10 tahun ...
papa dan mama doa kan agar di panjang kan umur untuk menjadi anak yang berjaya dunia dan akhirat ...
anak sulung ini berat cabaran nyer kerana akan menjadi contoh kepada adik adik yang lain ...


sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku



 

15 May, 2012

mcd beratur beli ice cream ...




photo di mcd


assalammualaikum ...
bersua kenkawan ...
anak anak aku apabila melintasi restoran makanan segera mcd ... mesti kene singgah punyer ... paling tidak kene beli ice cream ... wahhh kadang kadang kene beratur panjang untuk beli ice cream ...
aduhhhhh ...
anak anak kenkawan suker ice cream mcd jugak kerr ?


sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku

 


14 May, 2012

memori di luzern switzerland ...




photo memori di luzern switzerland


assalammualaikum ...
apa khabar kenkawan ...
ini lah memori aku pada tahun 2008 sewaktu berada di luzern switzerland ...

sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku



13 May, 2012

happy mother's day ...



photo from google


assalammualaikum ...
ucapan "happy mother's day" ...
untuk semua yang bergelar ibu ...
anda adalah ibu terbaik ... ! ! !

sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku



12 May, 2012

rindu kat arwah ayah ... genap 2 tahun dahhhh !



photo pusara arwah ayah

assalammualaikum ...
apa khabar kenkawan ...
hari ini genap 2 tahun arwah ayah telah pergi buat selama- lama nyerrr ...
terasa rindu sesangat kepada arwah ...
sewaktu aku menaip nieee ...
air mata ku mengalirrrr laju ...
berhenti menaip sekejapp ...
kini aku pasrah bahawa insan yang aku sayang telah pergi buat selama lama nyerr ...
al fatihah buat arwah ...
bertafakur sebentar ...
doa aku agar roh arwah tergolong di kalangan orang-orang yang beriman dan soleh ... insyaallah !
besar sungguh pengorbanan arwah ayah untuk membesarkan aku sehingga menjadi seperti sekarang niee ...
sekadar luahan perasaan aku ...

sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku



11 May, 2012

memori di milan italy ...




photo aku di milan italy


assalammualaikum ...
apa khabar kenkawan ...
ini lah memori aku pada tahun 2008 ...
sewaktu di milan italy ...

sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku




10 May, 2012

isteri ku ...



photo bersama isteri


assalammualaikum ...
apa khabar kenkawan ...
sajer nak upload gambar aku dengan isteri tersayang ...
isteri lah tempat aku bermanjer dan berkongsi kehidupan suka dan duka ...
ada kenkawan aku kata ...
"sayang kan isteri tinggal tinggal kan "
betoi ker kenkawan ?

sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku





09 May, 2012

daging kambing bakar ...




photo daging kambing bakar


assalammualaikum ...
apa khabar kenkawan ...
inilah salah satu feveret aku ...
daging kambing bakar ...
wife aku tak sukerr sangat ...
kenkawan suker ker ?

sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku


08 May, 2012

parlimen malaysia ..



photo parlimen malaysia


assalammualaikum ...
apa khabar kenkawan ...
semalam aku bertugas di dewan negara parlimen malaysia ...
mula bertugas dari jam 10am pagi sehingga tamat jam 9.30pm malam ...
hanya rehat waktu lunch ajerrr ...
aduhaiii penat lahhh ...
itu pun aku gilir gilir keluar untuk bersholat ajer ...
kematu pinggang duduk lama lama dalam dewan negara untuk mencatat perkara berbangkit oleh "yang berhormat" isu yang berkaitan dengan kementerian aku ...


sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku

 

07 May, 2012

nasi ayam ...



photo nasi ayam


assalammualaikum ...
apa khabar kenkawan semuerr
semalam wife aku masak nasi ayam atas permintaan anak-anak aku ...
ucapan terima kasih buat wife tersayang ...
sedapp ...
berselera anak anak aku makan tengahari semalam ...
syokk tengok anak anak aku makan dengan penuh selera ... maklumlah anak anak ada 4 orang ... lelaki pulak turr ...
heheheheeeee ...

sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku





05 May, 2012

apam balik ...




photo apam balik


assalammualaikum ...
apa khabar kenkawan pada pagi hari sabtu today ...
kueh apam balik adalah salah satu menu yang akan aku beli apabila berkunjung ke pasar malam atau beli di tepi jalan ...
anak-anak aku pun suker makan ...
sedapkan jika di makan pada waktu masih panas dan gebu ...
tambahan pula ada banyak kacang dan jagung ...


sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku

 

04 May, 2012

kamus dwibahasa ...




photo kamus dwibahasa


assalammualaikum ...
moga kenkawan ceria pada pagi jumaat yang penuh barakah ini ...
ini lah kamus dwibahasa yang aku beli sejak lebih 12 tahun yang lalu ...
kamus ini amat bermakna bagi aku coz banyak perkataan yang aku perlu rujuk di sini ...
kenkawan ader kamus ker ?


sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku

03 May, 2012

abc ...

photo abc


assalammualaikum ...
apa khabar kenkawan ...
abc adalah salah satu menu kesukaan aku sewaktu singgah di gerai tepi jalan ...
terutama pada waktu musim panas ...
sedap jerrr ...
betoikan !

sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku



02 May, 2012

gelagat anak anak aku ...



photo anak-anak aku


assalammualaikum ...
apa khabar kenkawan semuerr ...
ini lah gambar gelagat anak-anak aku apabila cuti sekolah ...
asyik mengadap "game" jer ...
aduhaiiii ...

sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku

 

01 May, 2012

ucapan selamat hari pekerja ...



photo dari google


assalammualaikum ...
ucapan selamat hari pekerja ...
buat semuerr rakan-rakan blogger semua ...
hari ini cuti ... syokkan !!!
pelbagai aktiviti boleh di buat bersama family ...


sekian ...
orait ...
from: ajak ...

sudilah lawat blog aku